Annick De Waele: ‘De vergoeding is voor mij zeker geen drijfveer.’
Volledig scherm
PREMIUM
Annick De Waele: ‘De vergoeding is voor mij zeker geen drijfveer.’ © Thomas Sweertvaegher

De proefkonijnen die het coronavaccin gaan uittesten: “Aan de zijlijn blijven staan is niets voor mij”

Het is nog even wachten op de officiële toestemming van overheid en ethische commissies vooraleer de Belgische universiteiten het coronavaccin kunnen uittesten, maar de testpersonen meldden zich al in honderdtallen aan. Vier van hen getuigen in De Morgen over waarom ze hun lichaam overleveren aan de wetenschap.

5 reacties

  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Dat is nog eens echte solidariteit die je nog heel weinig vind in Vlaanderen.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    pff ik leef veel te graag om risico te nemen. Van mij mogen ze testpersonen kiezen zoals vroeger in de mijnen : misdagers werden daar op voorronde gestuurd om naar mijngas te snuffelen. Omdat de gevangenissen leeg liepen, werden er nadien kanarievogeltjes ingezet. (Goede oplossing tegen de overbevolking in de gevangenissen :-)
  • Bettina de bruecker

    4 jaar geleden
    Bravo en proficiat voor jullie moed!
  • Kelly Van den Hove

    4 jaar geleden
    Beste stijn. U bent duidelijk niet op de hoogte van de ec en moh approvals. Die zijn er reeds wel. Mag ik u erop wijzen dat j&J NIET de enige firma zijn die vaccin gaan uittesten. Integendeel ze zijn zelfs NIET de eerste die gaan testen in belgie.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Ik doe dit al jaren en dus nu enkel alleen niet voor het corona virus. Sommigen doen zelfs al 40 jaar mee aan klinische studies. Trouwens alle klinische studies boven 55 jaar voor gezonde proefpersonen zijn voorlopig stopgezet i.v.m. het corona virus wat ik ergens goed kan begrijpen.