Brugse paardenkoetsen rijden opnieuw

© Michel Vanneuville

De Brugse paardenkoetsen zijn zaterdag voor het eerst opnieuw uitgereden. Door de coronacrisis konden de koetsen een hele tijd niet rijden. De koetsiers lieten plexischermen plaatsen op de koetsen en er is ook ontsmettende gel beschikbaar. De koetsen worden ook na elke rit ontsmet.

Na de Brugse toeristenbootjes konden zaterdag ook de paardenkoetsen opnieuw uitrijden na meer dan drie maanden. De koetsen zijn uitgerust met een plexischerm dat de inzittenden afschermt van de koetsier. Elke koetsier heeft ontsmettingsmiddel bij. Ook worden de koetsen na elke rit ontsmet.

De burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V) hoopt dat het toeristische leven in Brugge met de heropstart van de koetsen kan hervatten. “De koetsiers hebben grote inspanningen gedaan om mensen op een veilige manier te vervoeren. Toeristen kunnen dus met een gerust hart naar onze stad komen”, aldus De fauw.

Van de 13 stadskoetsen rijden er momenteel zeven uit. Naargelang de drukte zullen er extra koetsen uitrijden. Tijdens een normaal seizoen vervoeren de koetsen ongeveer 200.000 toeristen per jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen