© BELGAIMAGE

Officieel: Birger Verstraete komt naar Antwerp

Birger Verstraete (26) was vrijdag op de Bosuil voor zijn medische testen en onderhandelingen, omdat er nog enkele zaken moesten worden uitgeklaard. Nu is de deal rond. FC Köln verhuurt Verstraete voor één jaar aan Antwerp.

dige, dvd

Als Verstraete een ‘vastgelegd aantal matchen’ heeft gespeeld, is Antwerp ook verplicht om hem te kopen. Als Antwerp hem na dit seizoen aankoopt, zal dat voor minder dan 2 miljoen euro zijn. Köln betaalde een jaar geleden nog het dubbele aan AA Gent.

“Ik ben FC Köln zeer dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, maar ik zou graag weer regelmatig willen spelen en dat is mogelijk bij Antwerp”, zegt Birger Verstraete in een eerste reactie. De 26-jarige speler sluit komende week al meteen aan bij de groep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na Jean Butez is Verstraete aanwinst nummer twee voor Antwerp. Alireza Beiranvand moet nog altijd nummer drie worden, maar zit nog in Iran.

Vrijdag bracht Leko ook Nacer Chadli ter sprake, maar hoewel hij een interessant profiel heeft, is de 30-jarige vleugelspeler op dit moment geen prioriteit voor het bestuur. Daar zit ook zijn pittig prijskaartje voor iets tussen. Er zit nog geen deal aan te komen voor hem, en dus is hij van plan zich eind deze maand weer bij AS Monaco te melden.

Junior Edmilson blijft intussen wél een toptarget voor Antwerp. En op offensief vlak is ook aanvaller Cyle Larin (25) in beeld. Zulte Waregem is niet geneigd zijn aankoopoptie (2,5 miljoen euro) te lichten, maar de Great Old zou wél kunnen aankloppen bij Besiktas.

Al blijft de belangrijkste vraag: blijft Dieumerci Mbokani of niet?