Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Rechter laat omstreden boek over Trump dan toch verschijnen

Rechter laat omstreden boek over Trump dan toch verschijnen
Beeld AFP

John Bolton, de voormalige topadviseur voor nationale veiligheid onder Donald Trump, mag zijn boek The Room Where It Happened dan toch dinsdag uitbrengen, ondanks de pogingen van Het Witte Huis om de publicatie te verhinderen. Dat besliste een rechtbank in Washington vandaag.

Het boek dat erg kritisch is voor Trump draagt de titel The Room Where It Happened (De kamer waar het gebeurde) en bevat gevoelige informatie over de Amerikaanse president. Daarom deed het boek al heel wat stof opwaaien. Uit reeds vrijgegeven passages blijkt dat Bolton Trump beschrijft als een politicus die zijn eigenbelang boven dat van het land plaatst. Zo zou Trump toenadering gezocht hebben tot de Chinese president Xi Jinping om hem te helpen herkozen te worden in november. 

De president zelf bestempelde het boek als “een compilatie van leugens en verzonnen verhalen”. Maar volgens de rechtbank kon niet worden aangetoond dat de publicatie “onherstelbare schade” zou aanrichten.

President Trump heeft intussen verschillende tweets de wereld ingestuurd naar aanleiding van de uitspraak. In een van zijn recentste tweets klonk het: “Bolton heeft de wet overtreden. Hij is hiervoor terechtgewezen en zal dit duur moeten bekopen. Hij vindt het leuk om bommen op mensen te laten vallen en ze hiermee te doden. Nu zullen er bommen op hem vallen!”

Twitter bericht wordt geladen...