Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photonews

Lange wachttijden voor wie rijexamen wil afleggen: “Soms tot oktober wachten”

Wie zijn praktisch rijexamen wil afleggen, moet rekening houden met lange wachttijden. Soms zelfs tot oktober. De examencentra en rijscholen moesten een tijdlang dicht tijdens de coronacrisis. Daardoor hebben zo'n 25.000 mensen hun examen gemist. De inhaalbeweging zal nog even duren. "Wie een herexamen heeft voor een rijbewijs B moet soms tot oktober wachten", zegt Jeroen Smeesters van de federatie van rijscholen aan VRT NWS.

4 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    de theoriecursus zou men alvast als keuzevak kunnen aanbieden in het laatste jaar middelbaar onderwijs. Uit Australische scholen kan men gratis een rijbewijs halen. bij ons moet dat allemaal (veel) geld kosten ...
  • Benny Marcelo

    4 jaar geleden
    Dat komt ervan als ge monopolies toekent aan een privé bedrijf. Bij de SBAT vinden ze klanten laten wachten doodnormaal. Enkel de winst telt, al de rest is komedie.
  • Kurt Billiet

    4 jaar geleden
    Net als de scholen de diploma's uit schrik voor procedure fouten bijna zo gaan weggeven misschien de rijbewijzen op dezelfde manier uitdelen?
  • Koenraad de Roeck

    4 jaar geleden
    Er zyn al meer dan te veel wagens op de wegen, economische belangen zullen steeds voor gezondheid en miljeu en natuur gaan.