Sagrada Familia, Barcelona.
Volledig scherm
Sagrada Familia, Barcelona. © AFP

Spanje zet punt achter noodtoestand en opent grenzen

Spanje zet vanaf zondag 21 juni een punt achter de noodtoestand. Dat betekent dat 47 miljoen burgers zich voor het eerst in 14 weken opnieuw in heel het land vrij kunnen bewegen. Ook de grenzen voor toeristen uit de EU- en de Schengenlanden gaan weer open. Alleen de grens met Portugal blijft op vraag van de regering in Lissabon tot en met 1 juli nog voor de meeste reizigers gesloten.

5 reacties

  • Guy Lenie

    4 jaar geleden
    Veel te snel, veel te vroeg! We hebben hier in Spanje, in tegenstelling tot België, draconische lockdown maatregelen ondergaan om het virus klein te krijgen. Een nieuwe opstoot kan het land niet aan. De hulp- en zorgverleners zitten compleet op hun knieën. Ik vermoed dat Sanchez de grenzen na de vakantieperiode opnieuw gaat sluiten. Toch even meegeven dat de boetes zeer hoog zijn als je geen mondmasker draagt op straat. Het is zogezegd niet verplicht, maar als je het niet doet, wordt je beboet!!
  • Didi Bellens

    4 jaar geleden
    Heel Europa zou dezelfde maatregelen moeten treffen als de Britten met de hele Europese maatschappij doet. Dus als zij in Europa willen reizen moeten zij ook maar 14-dagen in quarantaine. Dit is pas eerlijk.
  • Nico Peeters

    4 jaar geleden
    Doe mee met opgelegde regels , nu volk op vakantie gaan , in september terug covid mizerie , ik doe niet meer mee met opgelegde regels .
  • Renaat Moerman

    4 jaar geleden
    Het gevecht voor de toerist zijn geld is nu helemaal losgebarsten. Zelfs vliegen is "veilig".
  • joseph verbeke

    4 jaar geleden
    Volgens een onafhankelijke analyse is het cijfer van 28.000 doden niet juist er zijn er meer dan 40.000,maar de linkse regering wil er beter uitkomen.Nu opent ze de grenzen om financiele reden.De import van alle landen is begonnen met alle gevolgen...een volgende Corona epedemie is in wording!