Drukte op de Meir in Antwerpen.
Volledig scherm
Drukte op de Meir in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Huisartsen bezorgd over gebrek aan alertheid voor besmetting: “Bij sommigen is corona snel vergeten”

Sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn heel wat mensen minder alert voor het coronavirus. Daarover zijn sommige huisartsen bezorgd, zo bleek deze ochtend op Radio 1.

24 reacties

  • San Pauwels

    4 jaar geleden
    @Tony Dubois: Het probleem is dat sommige gebruikers een mondmasker dragen dat niet goed aansluit of ze frunniken (met ongewassen handen) aan hun mondmasker terwijl ze winkelen. Ze houden ook geen afstand meer, terwijl dat een doeltreffendere maatregel is. Mondmaskers creëren een vals veiligheidsgevoel. En dan is men verrast dat ze argwanend bekeken worden. Enkel in kleine ruimten en op het openbaar vervoer is een mondmasker nuttig.
  • Felix Strackx

    4 jaar geleden
    Hier en daar is er nog een zeldzame voorzichtige mens, ik bijvoorbeeld. Ik zal een mondmasker blijven dragen tot het aantal nieuwe besmettingen 14 dagen na mekaar nul is. En al ben ik de enige in de supermarkt, ik voel me zeker geen onnozelaar. Eerder een voorbeeld.
  • Patsy Van den Bogaert

    4 jaar geleden
    Ik hou mijn hart vast van mensen die uit vakantie komen, ik woon zelf in Spanje, sinds vandaag is de alarmfase gedaan. Toch moeten we maskers blijven dragen. Denk allemaal 2x na aub .
  • Dymphna van Doren

    4 jaar geleden
    heb een kind met lichte vorm van corona is reeds 11 weken thuis en nog steeds veel last werkt in de zorg, hebben de pippo's het nieuws niet gezien met de getuigenis van de vrouw met lichte symptonen Als ze het krijgen zullen ze wel anders piepen
  • Marc Hofmans

    4 jaar geleden
    De beleidsmensen oogsten wat zij zelf gezaaid hebben. Als je natuurlijk eerst liegt over het nut van mondmaskers, iedereen daarop conditioneert en sinds enkele weken het tegenovergestelde moet verkondigen krijg je dergelijke toestanden zoals in Brussel. Ik begrijp perfect dat het verzorgend personeel voorrang moest krijgen, maar wie heeft er voor gezorgd dat er geen strategische voorraad meer was zodat de bevolking moest voorgelogen worden, met rampzalige gevolgen.