De kramen langs het grasveld behouden hun normale plaats. © Chris Van Rompaey

Berlaar neemt volgende stap: alle kramen opnieuw samen op wekelijkse markt

Alle marktkramers met een vast abonnement mogen vanaf woensdag 24 juni opnieuw elke week hun standplaats op de markt in Berlaar innemen. De gemeente neemt daarmee een weloverwogen volgende stap.

CVR

Door de coronamaatregelen vond in Berlaar de afgelopen vier weken een aangepaste woensdagmarkt plaats, waarbij de gemeente een beurtrol inlaste voor de marktkramers. Maar vanaf woensdag 24 juni krijgen alle vaste marktkramers de kans om opnieuw wekelijks een plaats op de markt in te nemen.

“Alle vaste marktkramers mogen hun kraam opstellen. De kramen aan de zijde van het grasplein en café De Kroon nemen hun normale plaats in”, verduidelijkt schepen van Economie Suzy Put (CD&V). “De kramen die hun plaats hebben aan de zijde van het gemeentehuis, blijven aan die kant maar schuiven op tot voorbij het laatste kraam aan de overkant. Op die manier ontstaat er dus een langere markt waarbij geen kramen tegenover elkaar staan.”

Blijvende richtlijnen

Alle eerder geldende richtlijnen rond hygiëne, mondmaskers en afstandsregels blijven van kracht. “Deze nieuwe opstelling behouden we tot er nieuwe richtlijnen van de federale overheid komen of een verdere versoepeling mogelijk is”, benadrukt Suzy Put.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER