Bang voor ontslag? Blijf kalm en werk gewoon door zoals altijd
Volledig scherm
PREMIUM
Bang voor ontslag? Blijf kalm en werk gewoon door zoals altijd © ANP XTRA

Bang je baan te verliezen? Ga vooral niet harder werken om de baas te behagen

Bang je baan te verliezen, omdat je bedrijf in de problemen zit? Ga vooral je baas niet behagen door harder te werken. Hij houdt toch geen rekening met de plotse opstoot van ijver én het geeft je nog meer stress en nog meer kans op een burn out. “Wat belangrijk is voor je jobzekerheid: je moet zichtbaar blijven”, zegt professor Stijn Baert (UGent).

9 reacties

  • jos segers

    4 jaar geleden
    Doe gewoon je werk en daarmee basta. Overwerken of meer doen dan nodig brengt je niet verder, wel je baas.
  • Pierre Vaneylen

    4 jaar geleden
    Precies of ik hier ne Waal hoor praten. Een klant van mij kon indertijd geen personeel vinden in het Luikse. de reden? De vakbonden adviseren, dat ze bij een eventueel ontslag minder dop zouden krijgen dan ze nu hadden!
  • Koen Van crombruggen

    4 jaar geleden
    Waarom ben ik niet verwonderd dat dit een uitspraak is van een UGent prof. "Zichtbaar blijven" is hier dus duidlelijk een eufemisme voor mouwvegen en patronage uitlokken. Dat kennen ze daar inderdaad, maar mensen die talent hebben en hard werken daar wordt inderdaad geen rekening meer gehouden.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Zij die zichzelf altijd op de voorgrond weten te werken zonder al te veel dood te doen, niet bang zijn om te overdrijven over hun kennis en kunde, er geen graten in zien om een ander zijn pluimen op hun hoed te steken of omgekeerd, hun fouten in andermans nek te duwen, geraken steevast verder in het leven dan de introverte, bange werkpaardjes. Motivatie, ijver, intellect, eerlijkheid, pro-activiteit, loyaliteit, … ze verbleken allemaal naast personal sales en een groot ego.
  • Frank Bruyninx

    4 jaar geleden
    Uitsloven is zeker niet nodig maar een tandje bijsteken is misschien toch wel een aanrader