Photo News
Volledig scherm
© Photo News

CD&V wil stages verpleegkundigen vergoeden

CD&V heeft in de Kamer een wetsvoorstel ingediend waarmee studenten die in hun laatste jaar stage zitten, een onkostenvergoeding zouden ontvangen. Hiermee wil Kamerlid Els Van Hoof de studie verpleegkunde aantrekkelijker maken om tegemoet te komen aan het personeelstekort in de sector.

19 reacties

  • Elke De Wilde

    4 jaar geleden
    En wat met de studenten die hbo5 verpleegkunde volgen ? Krijgen zij dan ook een vergoeding in het laatste jaar of worden ze weer vergeten zoals gewoonlijk.. de hbo5 opleiding bestaat uit meer stage dan de bachelor opleiding. Ze hebben evenveel recht op een vergoeding.
  • Elke De Wilde

    4 jaar geleden
    En wat met de studenten van de hbo5 opleidingen ? Voor de zoveelste keer op rij worden wij weer vergeten.
  • Diederik Van Hoeymissen

    4 jaar geleden
    Vier jaar geleden was dit al beloofd door de toenmalige minister van onderwijs Hilde Crevits. Vier jaar hebben ze tijd gehad om dit te regelen zodat de eerste lichting studenten verpleegkunde die dit jaar afstuderen hiervan zouden kunnen genieten. Maar neen dus. Geen wonder dat het aantal studenten afnam. Zij en haar partij draagt hiervoor een grote verantwoordelijkheid !!
  • Wesley

    4 jaar geleden
    Allemaal goed en wel, maar kan een regering in lopende zaken dit wel doen?
  • Dirk De Strooper

    4 jaar geleden
    Minder dan 10% maar een mond opzetten van 90 %. We vergeten niet zo vlug Beke zijn onbekwaamheid en vooral zijn gebrek aan empathie.