Duitse soldaten zijn ingezet om op grote schaal de werknemers van de vleesfabriek van Tönnies te testen op het nieuwe coronavirus.
Volledig scherm
Duitse soldaten zijn ingezet om op grote schaal de werknemers van de vleesfabriek van Tönnies te testen op het nieuwe coronavirus. © EPA

1.331 werknemers van Duitse vleesfabriek besmet met coronavirus, voorlopig geen nieuwe lokale lockdown

Er komt voorlopig geen nieuwe lockdown in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dat heeft Armin Laschet, de minister-president van de deelstaat, aangekondigd tijdens een persconferentie. De aankondiging komt er na een uitbraak van het coronavirus in een groot vleesverwerkend bedrijf.

12 reacties

  • david willems

    4 jaar geleden
    Kijk het virus zal nooit verdwijnen hou u al maar vast voor golf 2-3 tot het vaccin er is. maar heb het gevoel dat iedereen dit weg lacht, economie is belangrijker dan leven.
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Hoogtijd dat er een vaccin op de markt komt.
  • PATRICIA BERWETTE

    4 jaar geleden
    Branda van den Berg waarom sebiet dat commentaar om grenzen van Duitsland te sluiten jij heb waarschijnlijk je ouders daar niet wonen ik wel en zou ze toch nog eens graag terug zien . Tis gelik zoveel in 1 fabriek dus zie ik niet waarom een grens zou moeten sluiten .
  • Jan Herrentals

    4 jaar geleden
    Het artikel eens goed lezen. Het is een ferme stijging van de R waarde maar het zijn meer dan 1300 besmettingen in een en dezelfde firma. En in vergelijking met Belgie heeft Duoitsland (en de getallen tonen het aan) het stukken beter gedaan dan Belgie.Hier wonen 10 maal meer mensen dan in Belgie. Dus zouden er in Belgie maar 900 mogen gestorven zijn of omgekeerd in Duitsland 90.000. En de grens sluiten lijkt me wel wat paniekrig. Eens binnen enkele weken kijken hoe het in beide landen zal zijn.
  • fred degret

    4 jaar geleden
    Als ik zie hoeveel polen en roemenen er hier rondrijden zit het er hier in de vleescentrales ook vol van..want goedkoop werkvolk is het belangrijkste voor de bazen..kwaliteit euhm ja als 't kan maar niet prior