Tihange.
Volledig scherm
Tihange. © Photo News

Groen en Ecolo willen vliegverbod over kerncentrales: “Ze zijn niet bestand tegen zware vliegtuigcrash”

De Belgische kerncentrales zijn niet bestand tegen een zware vliegtuigcrash. Dat zeggen Groen-Kamerlid Tinne Van der Straeten en Ecolo-Kamerlid Samuel Cogolati op basis van een reeks parlementaire vragen. "Sommige centrales zijn alleen maar beschermd tegen een crash van een sportvliegtuigje", klinkt het. Groen en Ecolo vragen een vliegverbod over kerncentrales zolang de nodige veiligheidswerken niet zijn uitgevoerd.

15 reacties

  • jan boden

    4 jaar geleden
    En wij willen een regeerverbod voor Groen en Ecolo “Ze zijn niet bestand tegen realistische beslissingen".
  • peter colson

    4 jaar geleden
    Voor zover ik weet zijn er GEEN corridors boven centrales of militaire basissen. Maar de verkiezingen zijnin aantocht en dus moet GROEN mensen angst aanpraten. Dat deden ze met de dioxinecrisis, deden ze ook met fijn stof, trachtten ze dat ook met CO2 en klimaat. Dit laatste werkte niet goed, dus nu proberen ze mensen angst aan te praten met iets dat er niet is.
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    De laatste week voor de grote stilte in het halfrond van de duurste werklozen spuien er enkelen nog wat onzin de wereld in.Groen wil geen vliegtuigen boven kerncentrales( wat nu ook al verboden is).CD&V wil zonnebanken verbieden want( onder het mom van gezondheid) schuilen waarschijnlijk andere redenen,want de CD&V en gezondheid werkte niet zo goed in de corona crisis.
  • Wesley

    4 jaar geleden
    Allemaal goed en wel, maar kan er niet gewacht worden tot er een regering is alvorens zo’n zaken op tafel te leggen? Cd&v komt ook al met hun zonnebankverbod... Ik dacht dat een regering in lopende zaken met gebonden handen zat?
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    In Belgie bestaan er rond de kerncentrales ook al verboden zones. Je wil daar sowieso niet in de buurt vliegen want de convectie zorgt voor hevige turbulentie. Ongelukken ga je niet tegenhouden, en terroristen ga je niet stoppen met een cirkeltje op een kaart. Groen is weer tijd en geld ah verspillen... waren zij ook niet tegen de Turteltaks ? Dat was de beste manier om kerncentrales snel te kunnen stoppen.