Archiefbeeld. De Koerdische autoriteiten houden ongeveer 12.000 buitenlanders, onder wie 4.000 vrouwen en 8.000 kinderen, vast in drie kampen in het Syrische noordoosten, het merendeel van hen in Al-Hol.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De Koerdische autoriteiten houden ongeveer 12.000 buitenlanders, onder wie 4.000 vrouwen en 8.000 kinderen, vast in drie kampen in het Syrische noordoosten, het merendeel van hen in Al-Hol. © AFP

Frankrijk haalde tien kinderen van jihadisten terug uit Syrië

Tien kinderen van Franse jihadisten die in Koerdische vluchtelingenkampen in Syrië zaten, zijn in de nacht van zondag op maandag naar Frankrijk gerepatrieerd. Dat heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

4 reacties

  • Dirk Caers

    4 jaar geleden
    Het is het Koerdische autonome bestuur waarmee onderhandeld moet worden over de repatriëring van de kinderen en de moeders
  • Patrick Rasschaert

    4 jaar geleden
    De Amerikanen herhalen regelmatig die oproep maar hoeveel hebben zij er al terug genomen?
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Daar zitten 8000 kinderen waarvan er al 317 door ontbering gestorven zijn. Daar zitten ook veel wezen tussen met Belgische nationaliteit. De Koerden willen die weg, maar wij willen ze niet. En bestaat in dit land ook geen vraaglijst van ouders die zo'n kind willen aanvaarden en opvoeden..
  • mundone Francisca

    4 jaar geleden
    Het land zakt steeds dieper in de afgrond. En dan zijn zij teleurgesteld dat rechts sterk opmarcheerd naar de top.