Viroloog Marc Van Ranst vindt het niet kunnen dat Sciensano op zondag en maandag geen coronacijfers meer publiceert: “Sorry, dit moet beter!”

Marc Van Ranst is streng voor Sciensano © Photo News

Viroloog Marc Van Ranst vindt het geen goede zaak dat de coronacijfers, met het dagelijks aantal bijkomende besmettingen, niet meer worden gepubliceerd op zondag en maandag. “Meten is weten. Sorry, dit moet beter”, tweet hij.

(cdh)

Sciensano kondigde aan dat het geen coronacijfers meer zal publiceren op zondag en maandag. De evolutie van het coronavirus in België laat dat ook toe, zo vindt het wetenschappelijk instituut. “De situatie is vrij stabiel, maar indien nodig kunnen we de frequentie weer verhogen”, stelt viroloog Steven Van Gucht.

De beslissing moet mensen die een rapport in het weekend opstellen. En ook ziekenhuizen krijgen zo wat rust, omdat ze de statistieken maandag pas moeten doorgeven.

De eerstvolgende update van de coronastatistieken is dus voor morgen. En dat vindt viroloog Marc Van Ranst geen goede zaak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen