Het strand van Rio de Janeiro, afgelopen weekend. De grens van 1 miljoen besmettingen is overschreden in Brazilië.
Volledig scherm
PREMIUM
Het strand van Rio de Janeiro, afgelopen weekend. De grens van 1 miljoen besmettingen is overschreden in Brazilië. © EPA

“Pandemie versnelt naar gevaarlijke fase”, zegt WHO

Terwijl we opnieuw op café gaan, straatfeesten houden en reisjes plannen, klimt de coronapandemie wereldwijd naar nieuwe hoogten. Dat schrijft De Morgen. “Het aantal besmettingen met het coronavirus is de afgelopen 24 uur wereldwijd met 183.020 toegenomen. Dat is een nieuw record”, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie.

12 reacties

  • Rudy DE VLEESCHAUWER

    4 jaar geleden
    Verplicht mondmasker in alle winkels en waar samenscholingen zijn van meer dan 10 mensen.
  • Jurgen Meurs

    4 jaar geleden
    Ik mag hopen dat Europa een inreisverbod zal instellen voor mensen uit landen waar men niet aan pandemiebeheersing doet zoals bvb de VS en Brazilië?
  • Jan Delafontaine

    4 jaar geleden
    Logisch. Krankzinnige betogingen door mensen die niet weten waarom ze het doen, beeldenstormen, samenscholingen en mensen die het niet nauw nemen met de hygiëne.
  • Jef Van De Plas

    4 jaar geleden
    En ja iedereen mag gewoon op vakantie vertrekken naar verre oorden enz....wat een beleid.
  • herman de genst

    4 jaar geleden
    Als ik zie hoe respectloos de jeugd er op los feest schrik ik van niets meer , het spijtige is dat door hun idiote gedrag de meest kwetsbare groep de dupe is , ouderen dus , hetgeen bewijst dat ze zelfs voor eigen ouders en grootouders geen gram gevoel hebben .
  1. Amerikaanse basketbalster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpselen en een groot mes”
    PREMIUM
    3

    Amerikaan­se basketbal­ster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpse­len en een groot mes”

    Brittney Griner (33), de Amerikaanse basketbalspeelster die in 2022 negen maanden in een Russische cel werd opgesloten omdat ze betrapt was op het bezit van cannabisolie, deelt voor het eerst haar ervaringen. In een interview met tv-zender ABC getuigt ze dat ze tijdens haar gevangenschap zelfmoord heeft overwogen. Die mogelijkheid had ze ook, want in haar cel vond ze al op de eerste dag een groot mes. Dit is haar verhaal, gebaseerd op dagboeknotities die ze opschreef in de marges van een sudoku-boekje en een bijbel die ze bij had.
  2. “Netanyahu wil vooral zijn eigen hachje redden”: is met het grondoffensief op Rafah het einde van de oorlog in Gaza in zicht?
    PREMIUM
    11

    “Netanyahu wil vooral zijn eigen hachje redden”: is met het grondoffen­sief op Rafah het einde van de oorlog in Gaza in zicht?

    Het Israëlische leger begon vanmorgen met de gedwongen evacuatie van zowat 100.000 inwoners van het oostelijke deel van Rafah. Dit wijst erop dat het grondoffensief op de stad, waar 1,4 miljoen Palestijnse vluchtelingen verblijven, nakend is. Waarom wil Netanyahu koste wat het kost die aanval uitvoeren? Wordt dat dan het sluitstuk van de oorlog? En wat betekent de belegering van Rafah voor de samenwerking tussen Israël en het Westen? Specialist Midden-Oosten Brigitte Herremans (UGent) legt uit.