Kinderdagverblijf Bobijn zeker een week dicht, 48 kinderen en personeelsleden in quarantaine

Veertig kinderen en acht personeelsleden van stedelijk kinderdagverblijf Bobijn in het Groen Kwartier moeten twee weken lang in thuisquarantaine nadat een medewerkster afgelopen zondag positief testte op Covid-19. Maandag werd beslist om het kinderdagverblijf al zeker voor de rest van de week te sluiten.

EVW

“Het was een van onze verzorgsters die positief testte op het coronavirus”, zegt schepen van Kinderopvang Nabilla Ait Daoud (N-VA). “We hebben dan meteen contact opgenomen met het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid voor advies. En daar is inderdaad uitgekomen dat iedereen die deel uitmaakte van de bubbel van de besmette persoon gedurende twee weken thuis in quarantaine moet. Voor de kinderopvang zelf komt dat neer op veertig kindjes uit twee verschillende leefgroepen en acht personeelsleden onder wie ook mensen van de poetsploeg”, legt Ait Daoud uit.

Het advies stelt dat enkel de kinderen en hun personeelsleden in quarantaine moeten. “En dus niet hun gezinsleden”, bevestigt Ait Daoud. “Het is nu aan de huisdokter van de kinderen en personeelsleden om te beslissen of zij al dan niet een test moeten ondergaan. Test er iemand positief, dan kan ik me voorstellen dat ook die desbetreffende bubbel in kaart zal worden gebracht, maar dat is op de zaken vooruitlopen.”

Kinderdagverblijf gesloten

Oorspronkelijk zouden de vier andere leefgroepen van het kinderdagverblijf gewoon open blijven omdat er geen contact geweest zou zijn tussen de kinderen en personeelsleden van die groepen met de besmette persoon. Maar maandagnamiddag bleek dat een aantal kinderen en personeelsleden uit die andere bubbels toch ziektesymptomen vertonen. “Ziektesymptomen, niet noodzakelijk coronasymptomen”, benadrukt de schepen. “Deze mensen zullen dus allemaal naar de huisdokter moeten gaan. As we speak zijn we nu alle ouders aan het verwittigen en hebben we beslist om het kinderdagverblijf voor de rest van de week te sluiten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER