Direct naar artikelinhoud
VideoVerenigde Staten

▶ De opvallend lage opkomst voor Donald Trumps verkiezingsbijeenkomst zet de barometer op onweer

Donald Trump in Tulsa, OklahomaBeeld AFP

Zijn de Republikeinen dan toch bang voor het coronavirus? Is Trump in de maling genomen door tieners op TikTok? Is dit een goed voorteken voor Joe Biden in de presidentsrace? Is een teleurstellende opkomst sinds de uitbraak van het coronavirus gewoon pech? Donald Trumps campagnebijeenkomst in Tulsa lokte veel minder volk dan verwacht, en dat werpt een boel vragen op.

Video wordt geladen...

Er zouden ‘meer dan een miljoen mensen’ willen komen naar zijn campagnebijeenkomst in Tulsa. Dat zei Trump toch zelf, in een interview. Dat dat niet zou lukken, was te verwachten. Maar dat het er nog geen 10.000 zouden worden, dat moet toch even schrikken zijn geweest. Volgens de lokale brandweer waren er uiteindelijk zo’n 6.000 Trump-aanhangers aanwezig in de BOK-arena in Tulsa, Oklahoma. Dat is nog geen derde van de capaciteit.

In de nasleep van de rally werd duidelijk dat verschillende berichten op sociale media als TikTok en Twitter hadden opgeroepen om je online te registreren voor het evenement maar niet te gaan. Volgens Trump waren het dan weer de pro-Democratische protesten voor de deur van de arena die zijn aanhang verhinderde op te dagen.

Wat de reden ook was: de rally, die de grote comeback voor de verkiezingscampagne van Donald Trump moest worden, eindigde in mineur. En dat zet de barometer voor de winstkansen van Trump tijdens de stembusslag op 3 november op onweer.