Premier Sophie Wilmès eerder deze maand.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès eerder deze maand. © BELGA

Deze versoepelingen staan op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad woensdag

De Nationale Veiligheidsraad buigt zich woensdagochtend vanaf 9 uur opnieuw over een aantal versoepelingen van de coronaregels. Dat wordt bevestigd in de entourage van premier Sophie Wilmès. Het gaat om een aantal zaken die op de vorige Veiligheidsraad zijn aangekondigd, zoals de mogelijke heropening van zwembaden, casino’s en receptiezalen vanaf 1 juli.

17 reacties

  • albert Macors

    4 jaar geleden
    Alsof mondmaskers de wereld gaan redden en het coronavirus gaan uitroeien. Man man man. Toen er geen waren "moesten" (lees: konden) we er geen dragen. De voorlopig enige oplossingen: iedereen testen en de positieve mensen uit circulatie halen en begeleiden + afstand houden. Waar blijven de tests? Zelfde soap als bij de mondmaskers?
  • Ann Toelen

    4 jaar geleden
    Het dragen van een mondmasker in de winkel lijkt mij een verstandig idee. Maar ten slotte moeten de mensen ZELF goed nadenken bij alles. Als er een tweede golf komt is het gewoon hun eigen fout. Ze leven er maar op los bij elke versoepeling.
  • Nadia Knaepen

    4 jaar geleden
    Wanneer mag mijn bubbel groter dan tien personen gelijk want alles groter mag maar 20 mannen uitnodigen in je tuin voor je verjaardag mag niet
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Wanneer de Nationale Veiligheidsraad deze keer geen opening geeft aan de pretparken en zwembaden dan zijn ze daar gewoon eigenzinnig en verkeerd bezig. Maar het is niet alles: er is met dit weer een covidluwte die zich bevestigt . Dus moet het kunnen dat er minsteren één festival doorgaat, ook de beker voetbal, ook de Ronde van Vlaanderen. Deze keer, met dit weer, revolteerden de jongeren. Een volgende keer zullen het diegenen zijn die dit opsluiten niet langer verdragen.
  • Véronique Deman

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat ze mondmaskers verplichten in winkels en vooraf bepaalde drukke plaatsen. Adviseren en hopen op gezond verstand van burgers werkt niet in ons land.