Tedros Adhanom Ghebreyesus, de algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.
Volledig scherm
Tedros Adhanom Ghebreyesus, de algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. © Reuters

WHO trekt aan alarmbel over nieuwe stijgingen in coronapandemie: “We bereiken elke dag een duister record”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op een persconferentie meer uitleg gegeven over de wereldwijde stand van zaken in de coronapandemie. Tedros Adhanom Ghebreyesus, de algemeen directeur van de WHO, waarschuwde de wereld nogmaals dat de epidemie blijft versnellen en maatregelen nodig blijven. De corona-epidemie is verre van bedwongen, integendeel: de laatste dagen worden steeds meer nieuwe besmettingen gemeld. 

3 reacties

  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Jos Teugels 50000 niet veel, omdat je zelf niemand hebt die slachtoffer is. Wanneer was Black Matters en wat is de incubatietijd van Covid 19 ? Misschien zijn mensen die het nogal luchtig opnemen een gevaar voor de maatschappij !
  • Jos Teugels

    4 jaar geleden
    Recente massa bijeenkomsten zoals Black Matters in Amsterdam tonen geen toenames... Brazilië 50 000 doden op 209 000 000, niet veel, waarschijnlijk minder dan gewone griep. Er sterven pakken meer mensen met Corona als erdoor. WHO is politiek en heeft niks met gezondheid, dit wordt met de dag duidelijker.
  • Karel Rutjens

    4 jaar geleden
    Gemiddeld 5% doden tov van totale besmettingen. In België is dit 16%. Ok, niet iedereen telt hetzelfde maar toch. Wie beweert dat men hier de crisis goed aangepakt heeft is naïef of liegt. Van onze ministers weten we dat het 2de is. Zou toch Van Ranst zijn commentaar hierop wel eens willen horen. Anders direct een tweet. Hierover grote stilte.