REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Burnley reageert geschokt nadat fans met vliegtuig en ‘White Lives Matter’-banner over Etihad Stadium vliegen: “Dit is beschamend”

Premier LeagueOnwaarschijnlijk. Tijdens de openingsfase van het competitieduel tussen Manchester City en Burnley (5-0) verscheen er plots een vliegtuigje boven het Etihad Stadium met de boodschap “White Lives Matter”. Een reactie op de ‘BLM’-beweging die strijdt tegen racisme. Burnley reageerde intussen met afkeer. “De verantwoordelijken zijn niet welkom in ons stadion.” 

11 reacties

  • Chris Wouters

    4 jaar geleden
    @ Toon Schouteden; je hebt 100% gelijk! Every life matters! En dat wordt nu door al die heisa rond BLM maar al te snel vergeten. Persoonlijk vind ik dit voorval niet storend en de reacties fel overdreven. Als enkele mensen WLM verkondigen hoeft dit absoluut geen teken van racisme te zijn. Trouwens, de term "racisme" wordt tegenwoordig te pas en ten onpas gebruikt!
  • wim CLAES

    4 jaar geleden
    Het enige racisme is dat van links dat een debat wil voeten zonder tekening te houden met de cijfers en de waarheid. Dit zal hun zuur opbreken.de gewone man wordt naar rechts geduwd, en ondanks de brainwashing in de scholen zal rechts hier slapend rijk mee worden tot ieders jolijt.je begint je af te vragen of dit geen opgezet spel is.de geschiedenis zal het uitwijzen!
  • eric debanne

    4 jaar geleden
    Je hebt aan beide kanten racisme ! Ieder leven welke kleur dan ook is belangrijk !
  • Toon Schouteden

    4 jaar geleden
    Racisme is verwerpelijk, maar "blanke levens" zijn ook belangrijk. Door enkel "BLM" te steunen ben je ook racistisch bezig: elk leven telt, ongeacht de huidskleur. Dus ik persoonlijk steun enkel de slogan: "Every Life Matters".
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    Wat is het verschil tussen "Black lives matter" en "White lives matter"? In mijn ogen tellen ALLE levens.