Werknemers van de vleesfabriek in quarantaine aan hun appartementsblokken.
Volledig scherm
Werknemers van de vleesfabriek in quarantaine aan hun appartementsblokken. © EPA

Nu ook tweede Duits district opnieuw in lockdown na corona-uitbraak bij vleesbedrijf: meer dan 600.000 inwoners getroffen

De lockdownmaatregelen die heringevoerd werden om een opstoot van het coronavirus van een Duitse vleesfabriek in te dammen, zijn naar een naburig district uitgebreid. Het openbare leven in het district Gütersloh werd vanmiddag al opnieuw drastisch teruggeschroefd na de piek van coronagevallen in het vleesverwerkende bedrijf Tönnies. De nieuwe lockdown komt er nu ook in het district Warendorf.

37 reacties

  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    Aan al die mondmaskerprofeten: wat denken jullie dat in degelijke bedrijven verplicht is? Juist ja, mondmaskers en haarnetjes en baardnetjes en etc. En heeft het geholpen? Nadda! Draag een mondmasker als je dat wil maar laat een ander zelf kiezen. Ik hou me aan alle andere regels en wedden dat dat uiteindelijk het beste werkt?
  • Roland Leurs

    4 jaar geleden
    Ik ga ook op vakantie naar zuid Frankrijk! Zitten met ons gezin fijn in een huis met zwembad, risico? Nee...en we zullen uitstapjes gaan doen! Maar met de basisregels in het achterhoofd (1,50 regel, en handen ontsmetten) maakt het niet uit waar je bent. En in Frankrijk zijn toch meer plaatsen waar je sowieso een mondmasker moet opzetten. België is zoal een dichtbevolkt land, nu er velen gaan thuis blijven gaan alle plaatsen nog drukker worden, dus ga ik liever weg van de drukte .
  • guido verlinden

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat de grens met Duitsland dicht en ge moet eens zien waar die mensen wonen dat zijn echte Corona kottekes dat fabriek gaat zwaar in fout
  • Chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    Draag aub een mondmasker en was uw handen. Ik word raar bekeken met mijn stom belachelijk mondmasker en ik blijf het dragen om iedereen te beschermen. U ook?
  • Werner Cerisier

    4 jaar geleden
    Hoe lelijk jullie het ook vinden, ik hoop op een tweede lockdown. Ik ben al die overtreders, die dan nog verdedigd worden door psychologen en psychiaters, beu.