© Photo News

Oefenkamp Antwerp op de helling na nieuwe lockdown: “Er zijn twee alternatieve pistes”

Normaal zouden de spelers van Antwerp komende zaterdag de bus opstappen richting het Duitse Harsewinkel-Marienfeld, voor een negendaagse zomerstage. Maar achter die plannen staat sinds dinsdagmiddag een groot vraagteken.

dige

In het district Gütersloh, waartoe Harsewinkel-Marienfeld behoort, werd een gedeeltelijke lockdown afgekondigd tot 30 juni. Dezelfde maatregelen van in maart zijn opnieuw van kracht. Bioscopen, cafés en fitnesscentra gaan tijdelijk dicht. Aan de lokale bevolking wordt gevraagd om alleen met mensen van het eigen gezin en één persoon daarbuiten contact te hebben. Met deze ingreep hoopt men de nieuwe corona-uitbraak in en rond de vleesfabriek Tönnies in te dammen. Meer dan 1.500 werknemers hadden er positief getest op Covid-19.

Antwerp hinkt op twee gedachten

Bij Antwerp, dat resideert in Hotel-Residence Klosterpforte in Harsewinkel, kijken ze voorlopig de kat uit de boom. “Ik sta ik contact met de hotelbaas, die op zijn beurt met de lokale autoriteiten overleg pleegt”, laat teammanager Frédéric Leidgens weten in een eerste reactie namens de club. “Ik hoop vanavond of morgenochtend meer duidelijkheid te krijgen. Het spelershotel en het oefenveld zijn volledig afgesloten van het gastenhotel, maar de gezondheid primeert uiteraard. Ook wanneer we wél mogen gaan, kan de club in samenspraak met de technische en medische staf nog altijd beslissen om de stage in Duitsland te cancelen.”

De Great Old beschikt over een clausule in het stagecontract. Indien het oefenkamp om welke reden dan ook niet kan doorgaan, kan het de boeking kosteloos annuleren. “Bij een negatief antwoord uit Duitsland, zijn er twee alternatieve pistes. Ofwel vertrekken we na 30 juni op stage, indien de lockdown dan niet meer van kracht is. Ofwel plannen we binnen een drietal weken een stage op een andere locatie”, aldus Leidgens. De club staat voor die laatste optie al in contact met twee hotels in Nederland.