© Photo News

Het plan van Dumoulin voor Rio: speciale brace en hopen op snel herstel

De Nederlander Tom Dumoulin reist komende zaterdag af naar Rio voor de Olympische Spelen. De renner van Giant-Alpecin wil met behulp van een speciale spalk zijn gebroken spaakbeen sneller laten herstellen, zodat hij over twee weken kan strijden om de medailles in Brazilië. Pas in Rio neemt de medische staf het besluit of Dumoulin ook echt kan starten in de tijdrit en de wegwedstrijd.

De 25-jarige Dumoulin won in de afgelopen Tour de France de bergrit naar Andorra en de vlakke tijdrit, maar een ongelukkige val in de negentiende etappe maakte een voortijdig einde aan zijn Tour. Hij liep een breuk op in het spaakbeen ter hoogte van zijn linkerpols. Onderzoeken wezen uit dat het om een “mooie breuk” gaat, die niet doorloopt naar het gewricht.

Dumoulin was maandag voor onderzoek in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Orthopedisch chirurg Peer Konings concludeerde dat gipsen geen optie was. Hij zal een spalk van speciale kunststof maken, die perfect past om de pols van de renner. Dumoulin maakte dinsdag, nog zonder de speciale brace, een trainingsrondje op de fiets en dat ging goed. “Het voelt nog wat stijfjes, maar ik kan in ieder geval fietsen”, zei Dumoulin. Het ritje beviel zo goed, dat hij de organisatie van de Acht van Chaam via zijn management liet weten dat hij woensdag naar het criterium komt.

“We hopen dat de brace zijn herstel zal bevorderen, zodat hij op tijd fit is voor de wegrace en de tijdrit. Die zal hij dan zonder de brace fietsen”, aldus teamarts Anko Boelens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer