Stad Antwerpen en Eén organiseren alternatieve Vlaanderen feest-show op 11 juli

© carlo coppejans

Om de Vlaamse feestdag te vieren op 11 juli heeft de VRT samen met de stad Antwerpen een alternatieve Vlaanderen feest-show op poten gezet. Door het coronavirus is een groot publieksevent immers niet mogelijk.

Toch zal het ook dit jaar een show zijn vol artiesten en muziek van eigen bodem. Die zal echter op voorhand worden opgenomen, op een geheime locatie in Antwerpen. Peter Van de Veire verzorgt de presentatie, en onder meer Clouseau, Regi en #LikeMe zullen hun opwachting maken. De show wordt zaterdag 11 juli om 20.15 uur op Eén uitgezonden.

Ook de andere VRT-netten vieren de Vlaamse feestdag mee. Ketnet zendt de animatiefilm “Pluisje” uit, die gemaakt is door de Vlaamse animatiestudio Cyborn. Radio 2, Klara, Radio 1, MNM en Studio Brussel brengen de hele dag lang Vlaamse muziek.

Allemaal

Zoals elk jaar heeft Radio 2 voor een eigen Vlaanderen Feest-lied gezorgd. Wim Soutaer herwerkte zijn hit “Allemaal” tot een lied voor een coronaproof feest. Ook Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters zingen mee. Op 11 juli zullen ze samen een livesessie brengen in de Marconi Studio in Brussel, die kan bijgewoond worden door de bezoekers van de Radio 2-app.

Daarnaast brengt Radio 2 ook de Bene Bene 100, de lijst met de 100 populairste Vlaamse producties, waarbij artiesten hun nummer brengen op hun favoriete plek in Brussel. Van de optredens worden videoclips gemaakt die te volgen zijn via de Radio 2-app. Het gaat om een samenwerking met Muntpunt, Brussels Philharmonic en de stad Brussel. Zij voorzien ook een verrassingsoptreden, dat ook via Radio 2 te zien zal zijn.

“Met mooie initiatieven en veel muziek van eigen bodem wordt dit echt een groots feest, zelfs in coronatijden. Zo draagt de VRT bij tot de versterking van de Vlaamse samenleving en identiteit”, zegt Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen