Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ook ondernemersorganisatie NSZ voorstander van verplichten mondmaskers in winkels, Comeos wil dat politie controleert als regels worden aangescherpt

Ondernemersorganisatie NSZ volgt het idee om mondmaskers in winkels te verplichten. “Als dit ervoor kan zorgen dat we een tweede lockdown kunnen vermijden en dat andere maatregels kunnen versoepelen, zoals maximaal dertig minuten shoppen of één klant per tien vierkante meter, dan pleiten wij ervoor”, reageert voorzitter Christine Mattheeuws. Handelsfederatie Comeos wil dat de politie controleert of mensen een mondmasker dragen in winkels, als de Veiligheidsraad de regels morgen aanscherpt.

64 reacties

  • Christiaan Vernist

    4 jaar geleden
    Als het moet dan moet het. Maar denk dat mondmaskers in cafés en horeca veel meer effect hebben. Daar zitten mensen veel dichter en uren naast elkaar te praten. Er komt bij praten ook veel meer partikels vrij dan gewoon ademen wat je vooral doet in winkels.
  • Danny Vanhamme

    4 jaar geleden
    Aangeraden ok, maar verplichten nok. Ik heb de kaart van mijn gemeente (komt van de experten) gezien en de afgelopen 2 weken 0 besmettingen. Waarom zou ik dan een mondmasker moeten dragen ?
  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    begrijp ik het goed als er hier een aantal mensen "dan maar in NL of FR gaan winkelen" wegens hier verplichte mondmaskers? Voor mij betekent dat alleen dat ze niks inzitten met mogelijk besmettingsgevaar én misschien dood gaan door dat virus. Tjah ...
  • Piet Deroover

    4 jaar geleden
    Ik zou er geen probleem mee hebben, maar dan verlicht voor iedereen.
  • Bert Pelgrims

    4 jaar geleden
    Na 3 maanden zonder mondmasker zijn de cijfers significant gedaald, nu mondmaskers verplichten heeft geen zin maar de overheid draagt de schuld van de vele overlijdens.