Jaar cel gevorderd voor ernstige vechtpartij in Blankenberge

Twee 27-jarige mannen uit Blankenberge hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een ernstige vechtpartij aan een dancing. Het slachtoffer lijdt sinds de feiten aan tinnitus, maar de beklaagden ontkennen hun aandeel in de slagen. Het parket vorderde een jaar effectieve gevangenisstraf.

De feiten speelden zich op 27 mei 2018 af aan een dancing in Blankenberge. K.H. werd op de grond gegooid en kreeg van meerdere mensen klappen en trappen te verwerken. Na het incident bleef het slachtoffer roerloos op de grond liggen. Bij de vechtpartij liep hij onder andere een gescheurde milt, een hersenbloeding en een schedelbreuk op. Bovendien kampt de jongeman volgens de burgerlijke partij met tinnitus.

Escalatie

Volgens de verdediging van A.L. maakte het slachtoffer eerst zelf amok in de dancing. Zo zou hij bijvoorbeeld geweigerd hebben om te betalen voor een toiletbezoek. H. zou ook ‘vuil janet’ naar iemand geroepen hebben. De poppen gingen uiteindelijk aan het dansen toen het slachtoffer door een ober naar buiten was geleid.

Tijdens de zitting werden ook camerabeelden van het incident bekeken. Daarmee wilde de verdediging onder andere aantonen dat de situatie erg snel escaleerde. De advocaat van M.C. benadrukte ook dat het geweld duidelijk uitging van een grote groep mensen. “De politie meent er dan drie te herkennen, maar men gaat eigenlijk volledig de mist in”, aldus meester Dirk Vandamme. Beide beklaagden vroegen de vrijspraak.

De rechter doet uitspraak op 15 september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen