Zwaardere straffen in beroep voor Mustapha Iken en handlangers

© BELGA

Het hof van beroep in Luik heeft dinsdag zwaardere straffen opgelegd aan Mustapha Iken en aan drie van zijn mededaders. Voor feiten begaan tijdens zijn vlucht uit de gevangenis van Lantin werd hij veroordeeld tot 7 jaar gevangenis. De drie mededaders kregen straffen van 5 tot 8 jaar gevangenis.

Mustapha Iken ontsnapte in 2017 uit de gevangenis van Lantin. Hij was eerder veroordeeld tot 15 jaar celstraf voor tiger kidnapping en tot 3 jaar cel voor feiten tijdens de ontsnapping. Na zijn ontsnapping pleegde hij in februari 2018 een carjacking in Oreye en een overval op een depot in Grâce-Hollogne, in oktober 2017, waar hij meer dan 2,5 miljoen euro aan goederen roofde. Mustapha Iken werd hiervoor in eerste aanleg veroordeeld tot 50 maanden gevangenisstraf. Het hof van beroep verzwaarde die straf tot 7 jaar gevangenis.

Zijn advocaat overweegt cassatie aan te tekenen. “Het principe van de strafabsorptie werd niet weerhouden. Voor alle feiten gepleegd op een relatief korte periode zal mijn cliënt in totaal 25 jaren celstraf krijgen”, aldus meester Simonis.

Drie mededaders kregen in beroep van 5 tot 8 jaar gevangenisstraf opgelegd. Ook die straffen zijn zwaarder dan in eerste aanleg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen