Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Alle leerlingen in september terug naar school, ook bij tweede coronagolf

In september gaan alle scholen open, zelfs als er op dat moment een tweede coronagolf woedt in ons land. Dat staat in het voorstel dat minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) samen met de onderwijskoepels en vakbonden onderhandelden. Dat is bevestigd aan Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. 

70 reacties

  • Peter Smets

    4 jaar geleden
    @ Ferdinand Nuyts: "Alle Leerkrachten moeten 14 dagen voor de school open gaat getest worden op corona. het kan niet zijn dat je recht uit vakantie komt en dan voor de klas gaat staan met corona besmetting." Dus: ook alle leerlingen testen op Corona, want het kan niet zijn dat die recht uit vakantie komen en dan besmet met Corona in een klas gaan zitten. Enig idee hoe u dat gaat uitvoeren?
  • Kurt Decloedt

    4 jaar geleden
    Ik vind het ongelooflijk dat vele ouders de school zien als opvang, en daarom graag de scholen full-time open willen. De veiligheid van leerkrachten en leerlingen is niet prioritair blijkbaar. Ja want stel je voor dat je meer voor je eigen kind moet zorgen...Het is bewezen dat Weyts de domste minister ooit is..Mobiliteit was ook geen topper, maar onderwijs is een ramp. Als leerkrachten ziek zijn, dan zitten de leerlingen in de studie, en leren ze ook niets...daaraan niet gedacht zeker?
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Volgens mij hebben de experts en de regering al lang spijt dat ze de scholen hebben gesloten tijdens de eerste golf. Het grote gevaar zit niet in scholen of bij jongeren en kijk naar de prijs die de schoolgaande jeugd heeft moeten betalen. Sommigen zullen een leven lang de nadelige gevolgen met zich meeslepen. Als de remedie schadelijker blijkt dan de kwaal, moet je knopen durven doorhakken.
  • Nancy Roose

    4 jaar geleden
    Dus de leerkrachten zijn proefkonijnen!?
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Kinderen hebben recht op onderwijs maar een aanwezigheid van 5 dagen op school is overbodig. Uit het afstandsonderwijs heeft men hopelijk ook goede besluiten kunnen trekken. Bij een eventuele volgende coronagolf moet ge als leerkracht goed zot zijn om niet van stiel te veranderen...