Direct naar artikelinhoud
Onderwijs

Alle leerlingen in september terug naar school, ook bij tweede coronagolf

Alle leerlingen in september terug naar school, ook bij tweede coronagolf
Beeld Geert De Rycke

In september gaan alle scholen open, zelfs als er op dat moment een tweede coronagolf woedt in ons land. Dat staat in het voorstel waar minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) samen met de onderwijskoepels en vakbonden onderhandelde. Dat schrijven RTBF en Het Nieuwsblad en is bevestigd aan De Morgen. Alle onderwijsactoren en de Nationale Veiligheidsraad moeten morgen nog hun goedkeuring geven.

Alle kinderen die in het kleuter- of het lager onderwijs zitten, zullen vanaf september weer voltijds - 5 volle lesdagen dus - naar school kunnen gaan. Voor kinderen onder de 12 jaar is het risico op besmetting klein, waardoor de basisscholen de deuren niet meer zouden moeten sluiten. 

Voor scholieren uit het middelbaar onderwijs zal het lichtjes anders verlopen. Daar zal gewerkt worden met kleurencodes. Als er geen dreiging van het coronavirus meer is, is het code ‘groen’: dan kan iedereen uit het secundair weer 5 dagen naar school. 

Bij code geel, als het coronavirus weer lichtjes de kop opsteekt, gaan alle leerlingen 4 volle dagen naar school. Als het coronavirus weer hevig woedt, dan geldt code oranje of rood: dan wordt er gewerkt met halve klassen en zal er om de week 5 dagen naar school gegaan worden.