Maxim M.

Verdachten in Kriva Rochem-smokkel blijven aangehouden

De zes verdachten die vorige week door de gerechtelijke politie van Brugge werden opgepakt in een onderzoek naar grootschalige cocaïnesmokkel via het Antwerpse havenbedrijf Kriva Rochem, blijven voorlopig in de cel. De raadkamer in Brugge heeft de aanhouding van alle verdachten met een maand verlengd.

vdaa, tlg

De 77-jarige hoofdverdachte Willem V.D.G en vier van zijn familieleden worden ervan verdacht tonnen cocaïne vanuit Brazilië naar Europa te hebben gesmokkeld. Het Brugse gerecht en de Nederlandse autoriteiten hebben tijdens het onderzoek ongeveer 3,2 ton cocaïne ontdekt die zat verstopt in een containers met mangaanerts. Minstens twee containers, bestemd voor het schimmige bedrijfje Kriva Rochem Europe bleken cocaïne te bevatten. Hoofdverdachte Willem V.D.G ontkent iets met de smokkel te maken. Hij zegt dat zijn firma is misbruikt en wijst met een beschuldigende vinger in de richting van de flamboyante ‘patser’ Maxime M. uit Schilde, de zoon van zijn schoonzus. Ook de zoon, de echtgenote en de schoonzus van Willem V.D.G zijn aangehouden.

Lees ook: Kerncentrales, Saudische prinsen en tonnen cocaïne: de wondere wereld van het Antwerpse havenbedrijf Kriva Rochem

Lees ook: Antwerps waterzuiveringsbedrijf spil in gigantische drugssmokkel: eigenaar en familieleden opgepakt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Antwerpen