Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Jeugdrechters dreigen ermee jeugddelinquenten vanaf maandag vrij te laten

In een brief aan minister van Justitie Koen Geens (CD&V) dreigen de Brusselse jeugdrechters ermee om vanaf maandag alle minderjarige criminelen vrij te laten. Dat bericht La Dernière Heure vandaag. In hun brief beklagen de rechters zich over het gebrek aan personeel, voornamelijk griffiers, waarmee ze al jaren te kampen hebben. Het kabinet van minister Geens liet in een reactie aan Belga weten dat het zich bewust is van het “ernstige”  personeelstekort bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Begin juli staat er een overleg gepland.

85 reacties

  • RONNY DE PETTER

    4 jaar geleden
    Nu is gebleken dat de heer Geens niet de juiste minister van justitie blijkt te zijn, enkel bla bla bla.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Beter een nieuwe strenge minister van Justitie benoemen en de straffen aanpassen maw jeugdcriminelen vastzetten tot hun 21 jaar. Een budget vrijmaken voor aanbouw van 2 of 3 jeugdgevangenissen min.capaciteit 2000 man Geen toegang tot GSM,PC,Internet,TV enz.06.00h op en 22.00 slapen.Bezoek éénmaal per 3 maanden voor 1 uur achter glas. Totale heropvoeding.
  • Louis Rummens

    4 jaar geleden
    Werk een beetje harder zoals de gewone werkman !!
  • Jan Paulussen

    4 jaar geleden
    Grifiers tekort?!... Ooit al gehoord van een bandopnemer? of wie weet mp3 recorder? Nietw moeilijk dat we hoge belastingen betalen... Er zijn helemaal geen grifiers te kort: Er is tekort aan modernisering!
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Geens heeft bij justitie niks gepresteerd : nog altijd lange wachttijden, rampzalige gebouwen, te weinig personeel enz. Die heeft nu eens NIKS gepresteerd !