Direct naar artikelinhoud
MexicoUpdate

Zeker zes doden na aardbeving in Mexico

In Mexico City liepen bezorgde inwoners de straten op.Beeld REUTERS

Een zware aardbeving met een kracht van 7,4 in Mexico heeft vooral de zuidelijke kustregio Oaxaca getroffen. Uit het gebied komen meldingen van doden en schade. Er zitten zeker vijftien personen vast onder een ingestort gebouw, aldus de autoriteiten.De beving deed zich voor om 17.29 uur Belgische tijd en had een magnitude van 7,7. Het epicentrum bevond zich volgens het USGS op 26 kilometer diepte, 23 kilometer ten zuiden van de plaats Crucecita in de deelstaat Oaxaca. Het Mexicaans instituut gewaagt van 5 kilometer diepte.

en

De beving vond plaats op 26 kilometer diepte. De schok was in de hoofdstad Mexico-Stad te voelen, ruim 700 kilometer verderop. Daar renden inwoners de straat op. Twee mensen in de hoofdstad raakten gewond door de schokken en zeker dertig gebouwen liepen schade op. Veel mensen hebben hun huizen verlaten uit angst voor naschokken. In de eerste zes uur na de beving zijn 447 naschokken geregistreerd, de zwaarste had een magnitude 4,6.

Het natuurgeweld veroorzaakte ook een brand in de grootste olieraffinaderij van het land. De brand werd snel geblust en de raffinaderij is uit voorzorg gesloten. Meerdere ziekenhuizen raakten beschadigd, meldde gouverneur Alejandro Murat aan Radio Fórmula, waarvan twee die coronapatiënten behandelden. In Santa Catarina Xanaguia, vlak bij het epicentrum, kwamen mensen vast te zitten door ingestorte huizen en landverschuivingen, aldus een overheidsfunctionaris.

De beving vond plaats op 26 kilometer diepte. De schok was in de hoofdstad Mexico-Stad te voelen, ruim 700 kilometer verderop. Daar renden inwoners de straat op. Twee mensen in de hoofdstad raakten gewond door de schokken en zeker dertig gebouwen liepen schade op.

Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers van de aardbeving zal oplopen. Een aantal dorpen met bevingsschade in het gebied zijn nog niet bereikt door reddingswerkers. Meerdere wegen in de bergachtige regio zijn onbegaanbaar geworden.

Nog geen drie jaar geleden stierven in Mexico 370 mensen door een aardbeving met een kracht van 7,1. In 1985 kwamen in Mexico-Stad en omgeving meer dan 10.000 mensen om het leven door een aardbeving.