Minister Ducarme en viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Minister Ducarme en viroloog Marc Van Ranst. © Photo News

Minister Ducarme veegt Marc Van Ranst mantel uit in vol Overlegcomité: “Het ging er stevig aan toe”

Minister van Middenstand en Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) heeft viroloog Marc Van Ranst op zijn nummer gezet tijdens een vergadering van het Overlegcomité. Dat schrijft La Libre Belgique. Aanleiding was een uitspraak van Van Ranst op sociale media over het verplichten van mondmaskers in winkels en warenhuizen. “Het ging er stevig aan toe”, getuigt een bron die erbij was in de Franstalige krant.

295 reacties

  • joseph Leysen

    4 jaar geleden
    Helemaal correct Mr Van Ranst. Jij bent het niet die profileringsdrang heeft maar die mooi van Ducarme. Dat die kerel eens de richlijnen volgt die door experts worden gegeven . Kent niet eens zijn eigen job en wil andere terechtwijzen.
  • Jos Van De Plas

    4 jaar geleden
    Iedereen moet eens goed nadenken over de prioriteiten van onze samenleving over wat belangrijk is, het voorkomen van een pandemie. En daarbij een mondmasker dragen, of de woordvoerder van de consumentenbond volgen en kiezen voor het eigenbelang.
  • Yvan Kindt

    4 jaar geleden
    Maskers beveiligen altijd,ik snap niet dat men ze niet verplicht maakt in winkels en grote bijeenkomsten waar niet voldoende afstand kan gehouden worden.Ik begrijp dit dus niet.Ondertussen zijn we wel nr 1 in de wereld op gebied van het aantal coronadoden per inwoner.Ik vind het een grote blaam.Shame on you, politiekers en ook virologen die te soft zijn en hun wil niet kunnen opleggen aan de politici.En ook:eerst waren maskers helemaal niet nodig,nu wel?Welk spel spelen jullie?
  • Kathleen Duponcheel

    4 jaar geleden
    En toch heeft Marc Van Ranst gelijk,de tijd zal het wel uitwijzen,kijk maar naar andere landen!
  • Rudy van Wayenberge

    4 jaar geleden
    Eveline Van den Hout, het land moet niet bestuurd worden door virologen, maar zeker niet door niet door een meerderheid verkozen politici!