Een Russische kernraket van het type RS-24 Yars. Het gevaarte rijdt door de straten van Moskou, waar woensdag een grote parade wordt gehouden ter herdenking van de overwinning op nazi-Duitsland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Russische kernraket van het type RS-24 Yars. Het gevaarte rijdt door de straten van Moskou, waar woensdag een grote parade wordt gehouden ter herdenking van de overwinning op nazi-Duitsland. © EPA

Het allerlaatste Amerikaans-Russische verdrag over kernwapens dreigt te verlopen

De VS en Rusland praatten in Wenen eindelijk weer over kernwapens: het New Start-verdrag moet worden verlengd. De Amerikaanse president Trump heeft al wat andere verdragen geschrapt, en alleen New Start is nog over. Dat loopt af in 2021. De VS willen nu  een heel nieuw verdrag, met China erbij. Maar dat land kwam niet opdagen.

8 reacties

  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Rusland is nog nooit zomaar andere landen binnen gevallen, de USA doet dat constant. Waarom zitten we in godsnaam nog in de navo? Rusland heeft bewezen geen agressor te zijn.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Mens een blaadje papier wat betekend dat?
  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    Ergens toch te begrijpen, de VS zou zich aan oude akkoorden met Rusland moeten houden, terwijl China aan de lopende band raketten blijft fabriceren die de andere partijen dus niet mogen bezitten.
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Trump schoffeert open en bloot andere grootmachten, niet moeilijk dat deze hun kat sturen . De tijd dat Amerika het voor het zeggen had en iedereen kon dicteren is voorbij vrees ik . Amerika zal meer rekening moeten gaan houden met anderen .
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Onderhandelingen over een verlenging hadden reeds lang geleden moeten gepland worden en nu aan de gang zijn. Maar Trump heeft niets anders dan zijn herverkiezing in zij hol hoofd. Het videofilm gezien hoe hij na zijn terugkeer uit Tucson uit zijn helicopter klauterde?