Van der Gijp, presentator Wilfred Genee, Johan Derksen
Volledig scherm
Van der Gijp, presentator Wilfred Genee, Johan Derksen © ANP Kippa

Dit zijn de meest ophefmakende momenten uit veelbesproken voetbaltalkshow ‘Veronica Inside’

VoetbalDe populaire Nederlandse voetbaltalkshow ‘Veronica Inside’ bevindt zich in het oog van de storm. Aanleiding is een misplaatste grap van analist Johan Derksen, die de rapper Akwasi vergeleek met Zwarte Piet. Het is lang niet de eerste keer dat het televisieprogramma de limieten opzoekt en voor ophef zorgt.

3 reacties

  • Miguel Verstraete

    4 jaar geleden
    Satire moet kunnen. Censuur begint daar waar satire aan banden wordt gelegd.
  • Danny Gielen

    4 jaar geleden
    Komaan mensen, Derksen heeft volledig gelijk! Mannen onder elkaar die wat vrouwonvriendelijke, homo-onvriendelijke en racistische grapjes maken. Ik zie er niets verkeerd in. Humor moet ten alle tijde gespaard worden van censuur. Er zal wereldwijd altijd wel de ene of andere overgevoelige pipo zijn die zich aangesproken voelt. Politieke correctheid is de doodsteek van de vrije meningsuiting!
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    De mensen kunnen niets meer verdragen. Zelfs al schotel je context voor en kondig je aan dat er een grap komt.. men springt erop alsof de persoon in kwestie zulke grappen en uitingen doet, alsof die persoonlijk en doelgericht zijn. Een beetje relativeringsvermogen en soms ook eens wat door de vingers zien, moet toch kunnen? Je hoeft daarom niet mensen te schofferen maar krijg aub allemaal een beetje ruggengraat.