De kerncentrale van Doel.
Volledig scherm
De kerncentrale van Doel. © Photo News

Huiszoeking in kerncentrale Doel na sabotage reactor in 2014

Het federaal parket heeft woensdag een huiszoeking gedaan op de site van de kerncentrale van Doel. Uitbater Engie Electrabel bevestigt berichtgeving daarover van de VRT. Het federaal parket bevestigt aan Belga dat de huiszoeking heeft plaatsgevonden in het kader van het onderzoek naar een daad van sabotage in de kerncentrale van Doel 4.

11 reacties

  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Wat een lachertje, een huiszoeking 6 jaar na het gebeurde.Men blijft zich maar belachelijk maken, wat we nu weer zien is blijkbaar het niveau bij het gerecht.Men kan beter eens onderzoeken wie er allemaal rond loopt in zo'n kerncentrale omdat dit goedkoop is.Ernstige screening zal we geen sprake van zijn, bovendien zijn hun belangrijke machines onvoldoende beveiligd. In een dergelijke turbine gaat het om meer dan duizend liter olie dat zo maar weg kan lopen zonder dat er alarm komt!
  • Ferdi Wuytack

    4 jaar geleden
    Deze huiszoeking is echt nog goed op tijd.
  • roger casteleyn

    4 jaar geleden
    Allez ze zijn er weer rap bij, als naar gewoonte als er politiek in de achtergrond speelt. Pfff.
  • maarten vissers

    4 jaar geleden
    Typisch België 6 jaar na de feiten
  • Achiel Devos

    4 jaar geleden
    De feiten dateren van 2014.Huiszoekingen in 2020 ! Is dit een Belgenmop?
  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. Al 27 jaar spoelt er Lego aan, dankzij gezonken container: “Van de speelgoedhaaien is nog geen één gevonden”
    PREMIUM
    1

    Al 27 jaar spoelt er Lego aan, dankzij gezonken container: “Van de speelgoed­haai­en is nog geen één gevonden”

    Een zeldzaam LEGO-blokje in de vorm van een zwarte octopus werd onlangs op een Engels strand gevonden. Ook in Westende werd dit weekend een kleine reddingsvest van LEGO aangetroffen. Het vertrekpunt van beide blokjes: een container die maar liefst 27 jaar geleden van een schip in zee viel. Hoe komt het dat er vandaag nog steeds blokjes aanspoelen? Welke blokjes zijn er te vinden? En waarom verkopen vinders hun blokjes niet? “Dat is zo in de UK en in ons land niet anders.”