REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ook corona-uitbraak in kalkoenslachterij Duitsland: 1.100 werknemers getest

Alle ruim 1.100 medewerkers van een kalkoenslachterij in het Duitse Wildeshausen worden op het coronavirus getest nadat bij 23 van hen het virus is vastgesteld. Een private onderneming voert de tests onder toezicht van de lokale gezondheidsautoriteiten uit en is woensdag begonnen.

6 reacties

  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    opsteker voor de mondmaskerfans: das het tweede voedingsbedrijf waar bijna iedere werknemer verplicht een mondmasker moet dragen, Corona of geen Corona, en waar ze nu massaal besmet geraken. Ja, ik begrijp de redenering van de regering op vlak van het niet verplichten van maskers in winkels heel goed. Maar ik zoek dan ook geen excuus om me niet aan de overige regels te moeten houden.
  • martin govaert

    4 jaar geleden
    Heren/Dames politici , wordt het geen tijd om zo snel mogelijk alle Belgische slachterijen te testen op COVID-19 ? Probeer voor één keer te anticiperen op een buitenlands bericht en te voorkomen wat Duitsland nu voor heeft. Deze tip is gratis.
  • Linde Segaert

    4 jaar geleden
    Dit is wat wetenschapper Maurice de Hond reeds voortdurend voorspelt - dat er problemen zullen zijn met die vleesfabrieken. Zo jammer dat de media wetenschappers als Maurice geen spreekruimte geeft. Nu lijkt het of er een nieuwe uitbraak is van het virus. Terwijl dat helemaal niet zo is. Er is wel iets met die vleesfabrieken - maar dat kan de wetenschapper de Hond volledig verklaren. Niets om ons ongerust over te maken.
  • Jan De Vos

    4 jaar geleden
    Blijkbaar zijn plaatsen waar dieren geslacht worden meer gevoelig voor uitbraak COVID-19 ???
  • Paul Hendriks

    4 jaar geleden
    Dat was te verwachten maximum winst, minimum aan respect voor veelal oost Europese arbeiders, die ook nog eens slecht gehuisvest zijn en maar amper verzekerd, en nu maar hopen dat er een deze dagen geen grote uitbraak komt,het zal bij hopen blijven want er is weinig initiatief van de vlees verwerkende industrie.