Wie nog een magneetkaart heeft liggen, kan die omruilen.
Volledig scherm
Wie nog een magneetkaart heeft liggen, kan die omruilen. © Photo News

De Lijn aanvaardt vanaf 1 juli geen magneetkaarten en cash geld meer

Vanaf 1 juli is het niet langer mogelijk om de alom bekende magnetische vervoerbewijzen van De Lijn nog te gebruiken op bussen of trams. Ook betalen met cash geld  - dat vanwege het coronavirus al sinds maart niet meer kan - komt niet meer terug.

46 reacties

  • Roger Declercq

    4 jaar geleden
    Men gaat er weer van uit dat iedereen over een smartphone beschikt. Bovendien is niet iedereen vertrouwd met al die nieuwe technische snufjes. Als ik niet normaal kan betalen dan moeten ze me maar gratis meenemen.
  • Etienne De Bondt

    4 jaar geleden
    Van alle veranderingen bij de Lijn is er geen enkele ten goede van de reiziger geweest. En deze zal niet anders zijn.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik heb geen GSM en geen auto. Stel dat ik ergens dringend moet zijn? De bus voor mijn neus laten voorbij rijden ? Het tast ook de autonomie van vele mensen aan. Eigenlijk cultiveert De Lijn het opdelen van mensen in sociale klassen. 1ste klasse, 2de klasse zoals lang geleden en 3de klasse rijdt niet meer mee.
  • Laurens Cappaert

    4 jaar geleden
    Begrijpend lezen blijft een probleem. Er staat nergens dat je geen cash meer kan gebruiken. Het kan enkel niet meer op de bus of tram zelf, wel nog in de verkooppunten. Alleen al voor de veiligheid van de tram en buschauffeurs is het een goede zaak dat er voor hen geen cash meer bij komt kijken.
  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    Dan zullen er veel weer zwart rijden en neem hun dat niet kwalijk want cash moet ge blijven kunnen betalen want vele hebben geen smartphone en kunnen niet anders lang leve België mensen zou ik zeggen profiteer er maar van