Sp.a-fractieleidster Meryame Kitir.
Volledig scherm
Sp.a-fractieleidster Meryame Kitir. © BELGA

Sp.a legt 'mystery calls' voor arbeidsmarkt opnieuw op tafel in de Kamer

Sp.a-fractieleidster Meryame Kitir heeft een wetsvoorstel ingediend om zogenaamde mystery calls op de arbeidsmarkt in te voeren, om discriminatie tegen te gaan. Die proactieve praktijktesten zijn in principe al mogelijk sinds april 2018, maar door allerlei omringende voorwaarden is het in de praktijk quasi onmogelijk om de mystery calls ook uit te voeren, hekelt Kitir. 

9 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Alsof iedereen positief antwoord krijgt, Jan krijgt evenmin antwoordt op zijn solicitatie gesprek als Mohammed. Het probleem is de meeste willen een job die goed verdiend zonder veel inspanningen te leveren en dat is voor een alle jongeren hetzelfde tegenwoordig. Ze hebben hun lijste met hun verlogdagen bij vanaf de eerst dag. Ook speelt de taal een enorme rol, wie gaat er iemand aannemen waar je niet mee kan communiceren.
  • Walther Vanden Broele

    4 jaar geleden
    Ok en dan? Een stom zinnetje: "Goed biedt u aan zodat we een persoonlijk contact kunnen hebben betreffende uw vraag", werk of woning of wat dan ook. De politici moeten toch met iets hun tijd vullen.
  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    Wij Vlamingen discrimineren toch niet? Als zelfs iemand als Kitir ons mag vertegenwoordigen in het parlement zijn wij toch heel verdraagzaam. De eerste logische reactie van haar is nog onderweg en toch betalen we haar tussenkomst al. Ons belastingsgeld doet ze al moeiteloos op door op ons kap te zitten!
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Heel eerlijk, gewoon doen. Ik weet uit eigen ondervinding dat de meesten niet gediscrimineerd worden, integendeel. Maar dat neemt niet weg dat veel 'allochtonen' zich steeds tekort gedaan zullen blijven voelen. Maar ik vraag me af, wat is een allochtoon? Geboren in België met minstens 1 ouder geboren in het buitenland. Dan vallen er al een heel pak af. Dat 3de generatie in hun hoofd geen Belg zijn is grotendeels hun persoonlijke keuze. Daar moeten ze ooit zelf is verantwoordelijkheid voor nemen.
  • Bruyninckx Christel

    4 jaar geleden
    Want dat mag dan wel,leeftijds en handicap discriminatie? Gebeurd niet zeker? Of is minder hip natuurlijk om voor te vechten.Doe zo voort.