Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Experten die meewerkten aan eindtermen voor secundair onderwijs luiden alarmbel: “Voorstel afgezwakt door Weyts en onderwijsverstrekkers”

Experten die mee hebben gesleuteld aan de eindtermen voor het secundair onderwijs uiten in een open brief, die morgen in De Morgen verschijnt, hun ongenoegen over de versie die vrijdag op de ministerraad besproken zal worden. "Het is niet onze versie (...), maar een versie die hier en daar grondig gewijzigd en afgezwakt is", klinkt het. "Wat we in het onderwijs leren, dat leggen we beter niet vast in achterkamertjes."

21 reacties

  • Sjonny Martero

    4 jaar geleden
    In bepaalde vakscholen wordt er zelfs minder praktijk gegeven. Ze klagen nu al in de bedrijven dat afgestudeerden te weinig kunnen. Wie beslist zoiets? Hoe kom je erbij dat je met minder praktijkuren beter geschoolden in hun vak kunt afleveren? Zitten sommige directieleden wel op hun plaats? In het onderwijs kan blijkbaar alles. Een leraar regent met dertig jaar ervaring kan geen directeur worden? Een universitair in gelijk welk vak zonder onderwijservaring wel? Verklaar eens als je het kan?
  • Juul Vanbezien

    4 jaar geleden
    Een zootje geregeld is dit onderwijs. Onze kostbaarste grondstof in Vlaanderen is zienderogen aan het opdrogen en dit is niet de schuld van het klimaat. Veel te veel mensen rond de tafel die hun zegje moeten doen. Wie is de baas van het onderwijs en zet de lijnen uit? Kan er me daar iemand een antwoord op geven? Graag 1 naam? We zijn serieus aan het accelereren maar dan in versnelling R. Directeurs van scholen die vroeger stoppen met les voor dan 30 juni, direct belonen met C4. Ja toch.
  • Dirk Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Scholen die 2 weken op voorhand stoppen in plaats van les te geven tot 30 juni zoals gevraagd zijn te laks. Beter hun subsidie verminderen en geven aan scholen met directie die wel hun best doen.
  • karel jens

    4 jaar geleden
    Tsja, Weyts wil door de niveauverlaging zo veel mogelijk leerlingen laten slagen. Dan kan hij uitpakken met mooie (slaag)cijfers die uiteraard een gevolg zijn van zijn geweldig onderwijsbeleid. Wel erg doorzichtig allemaal.
  • Walter Decock

    4 jaar geleden
    En allemaal maar kappen op de minister terwijl het uiteindelijk de koepels zijn die de doorslag geven, maar ja, die zijn niet van de nva. De onderwijsbonden zijn zelf verantwoordelijk voor het vergemakkelijken van de studies.