donderdag 25 juni 2020 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Mogi Bayat. BELGA

operatie propere handen

Onderzoek naar zeven verdachte transfers Mogi Bayat

krc genk/Charleroi

De federale gerechtelijke politie ging dinsdagochtend langs bij Racing Genk en Charleroi, respectievelijk de club van de bondsvoorzitter en de voorzitter van de Pro League. De speurders vroegen transferdossiers op van spelersmakelaar Mogi Bayat, een van de twee spilfiguren in de zaak-Propere Handen.

Terwijl onze clubleiders in beslag genomen zijn door de afwikkeling van het oude en de voorbereiding van het nieuwe seizoen, herinneren speurders van de gerechtelijke politie de voetbalwereld aan het schandaal dat in oktober 2018 losbrak. Dinsdagochtend gingen ze langs bij Sporting Charleroi en bij Racing Genk, uitgerekend de clubs die de bondsvoorzitter en de voorzitter van de Pro League leveren.

Charleroi kreeg voor het eerst het bezoek van de speurders. “We vroegen ons al af wanneer we eens aan de beurt zouden komen”, klonk het bij Mehdi Bayat, de directeur van de club en de broer van Mogi Bayat. “Als club geven we onze volledige steun aan het onderzoek, daarom communiceren we er ook transparant over.”

Genk

Bij Genk waren de speurders al lang geweest. Volgens onze informatie kwamen ze voor zeven dossiers die al sinds 2018 in handen zijn van het gerecht, maar waarvan stukken ontbraken of moeilijk leesbaar zijn. Daarom wilden ze het origineel opnieuw bekijken. Het federaal parket voert een onderzoek wegens witwassen en financiële fraude tegen Mogi Bayat.

KRC Genk en Charleroi werken al jarenlang samen met Mogi Bayat. Spelers die de overstap van de ene naar de andere club maakten zijn onder meer Fabien Camus, Hervé Kagé en Neeskens Kebano.

Om welke transfers het precies gaat wilde het parket gisteren niet meegeven.

Mogi Bayat zat 48 nachten in voorhechtenis, maar kwam na het betalen van een dwangsom vrij en hernam zijn werkzaamheden. Nieuwe transfers die hij deed zijn voorlopig niet in het vizier van de speurders. Een eindvordering in het dossier wordt later dit jaar verwacht. Het onderzoeksluik naar Mogi Bayat wordt mogelijk afgesplitst van het deel naar makelaar Dejan Veljkovic omdat die laatste spijtoptant is geworden.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws