Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld)
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) © BELGA

Minister De Block over coronacrisis: “Ja, ik heb fouten gemaakt”

Politiek“Ja, ik heb fouten gemaakt.” Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) toegegeven in een gesprek over de aanpak van de coronacrisis op de Franstalige openbare omroep RTBF. “Maar wie niets doet, kan niets misdoen”, vervolgde ze meteen. 

173 reacties

  • coen wally

    4 jaar geleden
    Als je fouten maakt die duizenden doden tot gevolg hebben, moet je dit niet aan een journalist vertellen maar voor een rechtbank.
  • Bellinda Notari

    4 jaar geleden
    dat er ook plaats vrijkomen in de bejaardentehuizen en ook dat juist de zwaarlijvige personen en dat de meeste personen met onderlingende aandoeningen welke de financiële gezondheidsproblemen verlichten voor de politiek en dat al deze factoren geen positief effect en goede redenen waren om niet echt goed voorbereid te zijn ; SORRY
  • Bellinda Notari

    4 jaar geleden
    alhoewel de coronavirus in Wuhan verholpen & onder controle was toen met een lockdown. Ook was Maggie De Block zogezegd voorbereid, dat al vlug bleek niet het geval te zijn ; er zijn wel bijna al 10000 doden gevallen en de coronavirus is nu nog altijd aanwezig ; na 4maanden zelfs ; het is nogal moeilijk te geloven dat die fouten niet opzettelijk werden veroorzaakt, wanneer de pensioenuitkeringen door de coronavirus gedaald zijn wegens de sterfgevallen van bejaarden (wordt vervolgt)
  • Bellinda Notari

    4 jaar geleden
    k stel me vragen, want reeds in februari 2020 was al heeeel duidelijk dat de coronavirus heeel ernstig was en niet te onderschatten moest worden en dat ik toen al op Facebook met angst meldde van lessen te leren uit de goede aanpak van WUHAN en ik zogoed toen als smeekte voor de lockdown zo snel mogelijk uit te voeren om zo snel mogelijk van de coronavirus vanaf te zijn en nu moeten we er nog steeds doorspartelen nog gedurende de komende jaren zoals de griep! Wordt Vervolgt
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Als ultra-liberaal minister heeft zij in deze liberale regering gekozen voor de liberale ideologie van vrijheid is blijheid (markt van mondmaskers, geen controle van terugkerende Belgische toeristen...). Als arts had zij geen oog voor de eed van Hippocrates, die zij ooit als medicus heeft afgelegd. Haar aanstelling als arts tot minister van volksgezondheid stelde mij toen zeer tevreden. Blijkbaar is Hippocrates nooit en nog niet op haar kabinet gesignaleerd geweest.