Beyoncé en Adele grootste kanshebbers bij MTV Video Music Awards

De grote kanshebbers voor de MTV Video Music Awards 2016 zijn de twee populairste zangeressen van het moment: Adele en Beyoncé. De Britse heeft 8 nominaties beet, waarvan 7 voor haar monsterhit "Hello". Beyoncé vestigt met 11 nominaties voor haar visual-album "Lemonade" een record in de geschiedenis van de VMA's.

Beyoncé vestigt met 11 nominaties een dubbel record: nooit eerder maakte ze kans op zo veel VMA's. Daarnaast haalde een artiest nooit meer nominaties binnen voor eenzelfde album.

De kans dat Adele of Beyoncé met lege handen naar huis gaat, is dus bijzonder klein. De grote popsterren zijn echter in zeven categorieën elkaars rechtstreekse concurrent. Onder meer in de belangrijke categorie "Video van het jaar" zijn beide zangeressen genomineerd. Daarin nemen ze het op tegen drie mannen: Drake, Justin Bieber en Kanye West. Verder kruisen ze rechtstreeks de muzikale degens voor beste clip van een zangeres, beste popvideo, beste art direction, beste regie, beste cinematografie en beste montage.

Het MTV-publiek kiest zelf wie met een VMA naar huis gaat. Vanaf vandaag kan er gestemd worden via de website van de muziekprijzen. De awards worden uitgereikt op zondag 28 augustus in Madison Square Garden in New York. De show is live te volgen via de muziekzender.

Meest gelezen