Aantal nieuwe besmettingen daalt nog nauwelijks

De voorbije week zijn gemiddeld 93 nieuwe coronabesmettingen per dag gerapporteerd in ons land. In vergelijking met de week voordien is dat een daling van amper 1 procent.

red

Sinds dinsdag communiceert Sciensano niet langer dagcijfers, maar wordt er gefocust op de gemiddelden van de laatste zeven dagen. Die zouden de evolutie van de epidemie in ons land beter vatten. En voorlopig blijft zowel het aantal nieuwe besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens dalen.

In de periode van 15 tot 21 juni kwamen er per dag gemiddeld 93 nieuwe besmettingen bij in ons land. De zeven dagen daarvoor waren dat er nog 94. Dat is een daling van amper 1 procent. Ook het aantal ziekenhuisopnames daalt. Van 18 tot 24 juni waren er gemiddeld vijftien nieuwe ziekenhuisopnames per dag. De week daarvoor waren dat er nog twintig. Dat is een daling van 22 procent.

Op 24 juni werden 268 ziekenhuisbedden ingenomen door covid-19-patiënten, waarvan veertig bedden op intensieve zorgen. De voorbije 7 dagen is het totaal aantal ingenomen bedden afgenomen met 76, waarvan twintig minder ingenomen bedden op intensieve zorgen

Bij de sterfgevallen is er sprake van een daling van 25 procent. In de periode 15 tot 21 juni stierven er gemiddeld zes mensen per dag door covid-19. De week voordien waren dat er gemiddeld nog acht. Het totale aantal doden in België bedraagt nu 9.726.