(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photonews

Vlaams Belang wil af van VRT-vergoedingen voor politici

Vlaams Belang wil dat politici die optreden in recreatieve programma's van de VRT niet langer een optredens- en onkostenvergoeding krijgen zoals andere gasten. De partij is van oordeel dat "er allicht nuttigere zaken zijn om Vlaams belastinggeld aan te spenderen”. Cijfers over hoeveel die vergoeding juist bedraagt en hoe vaak ze wordt uitgereikt, worden door de VRT niet vrijgegeven.

41 reacties

  • erik jagers

    4 jaar geleden
    Awel André Herbots, dan komt dit VB- voorstel ons als Gewone Vlamingen toch even goed uit zeker!? Als we zo kunnen besparen, zoals VB wil, dan kunnen we daar toch alleen maar voor zijn zeker? Ik in ieder geval wel! En wat betreft het aan bod komen in de media: Me dunkt is het een groot probleem dat Vlaams Belang niet evenredig aan bod mag komen.
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Anderen die op de VRT komen hebben ook een beroep dus deze vergoedingen ook niet meer betalen. En de vergoeding zal wel hoog genoeg zijn als de VRT geen cijfers wil bekend maken.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Het moest er ooit eens van komen dat het VB met een goed voorstel komt. Ik ben eens benieuwd of ze nu actief op zoek gaan naar een meerderheid om dit door de kamer te krijgen of dat ze terug achterover gaan leunen en niets ondernemen.
  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    De dag dat ze zouden gevraagd worden zijn ze ook voor vergoedingen. Maar Vlaams Blok/belangers worden nooit gevraagd in recreatieve programma's en daarom willen ze van vergoedingen voor politiekers af.
  • Lea Hendrikx

    4 jaar geleden
    Goed voorstel. Te gek dat ze hier nog eens geld mee binnenrijven.