In april brachten Oostenrijkse epidemiologen 1.600 coronagevallen in Europa in verband met toeristen die in Ischgl verbleven hadden.
Volledig scherm
In april brachten Oostenrijkse epidemiologen 1.600 coronagevallen in Europa in verband met toeristen die in Ischgl verbleven hadden. © AFP

42,4 procent van inwoners skioord Ischgl blijkt antilichamen te hebben tegen coronavirus

Zo’n 42,2 procent van de inwoners van het bekende skioord Ischgl in Tirol heeft antilichamen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een studie van de Medizinische Universität Innsbrück in Oostenrijk, die donderdag is voorgesteld. Het zou wereldwijd de hoogste besmettingsgraad binnen een gemeenschap zijn die tot nu toe geregistreerd werd. 

4 reacties

  • Johny matheeuwsens

    4 jaar geleden
    Als deze cijfers van 42,6% kloppen dan hebben ze daar groepsimmuniteit. Volgens verschillende Chinese studie's verdwijnen bij velen de antistoffen na 3 maanden al uit het bloed. Wetenschappers spreken elkaar heel dikwijls tegen, niemand die het zeker weet.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Jaja, maar hebben ze ook neutraliserende antilichamen ? En zo ja, voor hoelang ?
  • Ken Goeste

    4 jaar geleden
    Oostenrijkers zijn fijne, vriendelijke en leuke mensen die meestal gezond leven. Dat er in de Kitzloch een besmetting plaatsgevonden heeft , heeft niets te maken met de oostenrijkers maar met een individu die zich daar bevond, wellicht een buitenlander. Ischgl zal er op termijn beter van worden daar de meesten denken we gaan daar vakantie doorbrengen omdat anderen net deze streek zullen vermijden. Ik heb alvast al geboekt voor de komende hopelijk strenge winter met heftige sneeuwval.
  • Paul Hendriks

    4 jaar geleden
    De vraag is natuurlijk hoe lang blijven deze anti-lichamen actief, ik zou met een maand of 2 nog eens testen.