10 personen onderschept voor mensensmokkel in Luik bij 12 gelijktijdige huiszoekingen

In Luik werden er donderdag gelijktijdig 12 huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een mensensmokkeldossier. Er zijn tien mogelijk betrokken personen onderschept en ook wapens in beslag genomen. Dat meldt het Federaal Parket.

sgg

Op 12 plaatsen heeft de federale gerechtelijke politie van Luik vanmorgen huiszoekingen uitgevoerd. Die kaderen in een mensensmokkeldossier. Het opzet van deze operatie was een mensensmokkeltrafiek te ontmantelen die actief was op Belgisch grondgebied met bestemming Verenigd Koninkrijk. Migranten werden in België gehuisvest in transithotels waarna ze naar Nederland vervoerd werden. Daar gingen ze, in de haven van Breeskens, aan boord van een gehuurd zeilschip.

In december vorig jaar heeft de Britse politie 14 mensen kunnen onderscheppen die via dit systeem werden overgebracht.

Vanmorgen zijn er tien personen onderschept die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij het netwerk. Zij worden verhoord een voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die zal beslissen over een aanhoudingsmandaat. Bij de huiszoekingen werden onder andere ook een riot gun in beslag genomen.

In het Verenigd Koninkrijk werden vandaag ook vier huiszoekingen uitgevoerd in woningen en één in een commercieel pand. Daarbij werden twee personen onderschept.

De onderzoeken worden in zowel België als in het Verenigd Koninkrijk voortgezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen