Iemand snelt nog ter plaatse, maar voor het reekalfje komt de hulp te laat.
Volledig scherm
Iemand snelt nog ter plaatse, maar voor het reekalfje komt de hulp te laat. © RV Ivo Hendrikx Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Reekalfje doodgebeten door twee loslopende honden in Genk voor ogen van fotograaf

DierenOp de mijnterril in Winterslag is een reekalfje doodgebeten door twee loslopende honden. Op foto’s is te zien hoe iemand nog ter plaatse snelt, maar voor het reetje komt de hulp te laat. “Honden horen aan de leiband”, benadrukt het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek.

44 reacties

  • franky van damme

    4 jaar geleden
    Loslopende honden zijn geen probleem,ongedresseerde honden wel.
  • Patrick Rasschaert

    4 jaar geleden
    Tom Der Kinderen eens je goed bevragen bij een hondentherapeut. Een hond hoe groot en klein ook kan altijd op een onverwacht moment anders reageren dan verwacht wordt. Dus het is altijd opletten en dit wil ook zeggen altijd aan de leiband
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Als je uw “ gevaarlijk ras” vanaf 8 weken elke dag met vanalles socialiseert en aan de voet overal wandelt en meeneemt dan heb je dit probleem niet. Van een bijtje tot paard alles is goed en een nestje van gelijk wat zal hij nooit storen , integendeel. Het is weer die op opvoeding die telt. Zelfs alleen wachten in de rij of aan het zebrapad/lichten en altijd het voetpad gebruiken kan je leren in tegenstelling tot veel mensen hun respect voor regels.
  • Francine Nickmans

    4 jaar geleden
    Hopelijk dient Natuurhulpcentrum onmiddellijk klacht in tegen de eigenaar van de honden.
  • Lucien Switten

    4 jaar geleden
    Vermits de overheid toch geld nodig heeft, waarom geen hondenbelasting invoeren zoals in Duitsland? Daar is het 80 EUR per hond per jaar. Een peulschil voor alle last die die beesten bezorgen. Voor mij mag het veel meer zijn.