Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Voorstel sp.a en Groen over kolonisatie in eindtermen afgekeurd

Voorstellen van Groen en sp.a om (de)kolonisatie op te nemen in de eindtermen en om het historisch bewustzijn van jongeren te versterken, zijn in de commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement weggestemd. Meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld zeggen dat ze de bezorgdheid van de linkse oppositiepartijen delen, maar dat de doelstellingen al in de sleutelcompetenties en eindtermen zitten.

9 reacties

  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Er is een verschil leren over geschiedenis, en laten we nog is duidelijk stellen Geschiedenis met een grote G. Het licht in het verleden, die kinderen van nu treft geen schuld, zelfs mijn generatie heeft daar niets meer mee van doen. En leer ze ook is hoe alles dat we hier nu hebben voor gevochten is. En duid daders zoals de katholieke kerk ook eindelijk is aan, ook in katholieke scholen. Schaf de subsidies voor dat seksistisch,homofoob en paternalistisch instituut per direct af om te beginnen.
  • Elsie Duppont

    4 jaar geleden
    Wordt het geen tijd om wat meer wiskunde in de eindtermen te steken? Het niveau is bedroevend.
  • André Decrock

    4 jaar geleden
    SP.a en Groen doen dit enkel om stemmen te winnen, hypochriet
  • Marc Mortier

    4 jaar geleden
    Omdat (de)kolonisatie haar "eindtermen" nog niet bereikt heeft ?
  • Hubert Wouters

    4 jaar geleden
    Deze afkeuring bewijs onomstotelijk dat men weigert te erkennen dat men in Congo geen beschaving heeft gebracht, maar alleen ellende en miserie. En dan zwijg ik nog over de uitbuiting in de tijd van Congo Vrijstaat.