Limburg ontwaakt onder sneeuwtapijt: bekijk de foto's van onze lezers

2017 is nog maar pas begonnen en daar is de eerste sneeuw van het jaar al. Onze provincie ontwaakte maandagochtend onder een wit sneeuwtapijtje. Dat zorgt naast prachtige beelden ook voor heel wat gevaarlijke situaties op de weg.

tomas

Bekijk hier alle foto's van onze lezers. Heb jij zelf ook foto's van de sneeuw in je gemeente? Bezorg ze ons via deze uploadpagina.


Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt de bestuurders dan ook om hun rijstijl aan te passen. “Laat je niet verrassen, het kan her en der verraderlijk glad zijn”, klinkt het. “Pas je rijstijl aan en let goed op, vooral op op- en afritten, bruggen en viaducten en in bochten.”

Verwacht wordt dat de sneeuw in de loop van de dag alweer zal wegsmelten. "Het is nipt gelukt om Limburg even onder een wit gewaad te kleden", zegt weerman Ruben Weytjens. "Ten noorden van Weert ligt er geen sneeuw. In Eindhoven is het groen en helder, en die brede opklaringen zakken af naar Belgisch-Limburg. Geen verse sneeuw dus meer. Het gaat de volgende uren stilaan dooien. Vannacht gaat het echter wel weer vriezen."

Treinverkeer

Ook het treinverkeer ondervindt hinder van de slechte weersomstandigheden. Zo is er verstoord verkeer in en rond Hasselt. Dat meldt de NMBS.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer